Westcoast swing

Westcoast Swing Amsterdam

West Coast Swing is de 'nationale dans' van Californië, die zich uit de Lindy Hop heeft ontwikkeld. De dans wordt op een rechte lijn gedanst ('slot'), en bestaat grotendeels uit patronen van 6 of 8 tellen. Eerst werd het Western Swing genoemd, en later pas West Coast Swing, om het te onderscheiden van Country Western Swing Dancing. Tegenwoordig wordt WC Swing door  verschillende soorten dansers omarmd, de Swing dansers natuurlijk, maar ook onder bijvoorbeeld Country, Ballroom en Salsa dansers is de dans zeer populair.
Elke groep dansers past de dans wat aan aan hun eigen 'groep'; zo zal bijvoorbeeld een ballroomdanser wat meer rechtop staan, terwijl een Swing danser meer in de vloer zal dansen, en een Country danser weer meer gebruik zal maken van ducks, tunnels en draaien. 
Aan de ene kant maakt West Coast Swing veel gebruik van patronen uit andere dansen, aan de andere kant is bijvoorbeeld LA Style Salsa beïnvloed door West Coast Swing. 


Overzicht van alle Lessen

Westcoast Swing

Annetje Riel woonde van '89 tot '93 en van '04 tot '07 in Californië en maakte daar al aan het begin van haar verblijf kennis met West Coast Swing dansen, onder andere omdat zij les gaf in Let's Dance LA, de dansschool van Enio en Robert Cordoba. Robert Cordoba won een aantal keren de prestigieuze US Open, de grootste West Coast Swing wedstrijd van de Verenigde Staten. Verliefd geworden op de dans, door de muziek, beweging en creativiteit tussen de partners, werd ze onder andere door Robert uitgebreid getraind.
Toen Annetje terug in Nederland eigenaar was van Club Asi! in Haarlem, was Robert daar een graag geziene gast, die verschillende showteams heeft getraind. Ook in de reguliere (stijl)danslessen werd West Coast Swing geïntroduceerd bij de oudere leerlingen als vervanging van Jive. Marlon en Annetje gebruikten ook veel West Coast Swing figuren in Salsa (denk aan een Basket Whip..)
Helaas bleek de rest van Nederland toen niet warm te lopen voor West Coast Swing.
Nu mag de dans zich echter in een sterk groeiende populariteit verheugen, en leidt Annetje docenten op die zelf West Coast Swing willen gaan geven. Ook geeft zij cursussen, workshops en is beschikbaar voor privelessen.

About us

Salsa Sirena is de dansschool van Annetje Riel. de dansschool is onderdeel een groter netwerk, waaronder Salsa Club Amsterdam Noord (SCAN). Onder deze namen worden danslessen gegeven en feesten georganiseerd.

 

© 2017 Salsa supply All Rights Reserved. Designed By Raffiek